Кметове от района внасят в транспортното министерство писмо за влака Пещера – Пловдив

Граждани от Пещера недоволстват от спирането на "работническите" влакове

Снимка: Архив

По повод спрените два влака по линията Пловдив – Пещера и Пещера – Пловдив, кметът на Община Пещера Николай Зайчев проведе поредица от срещи. Първият разговор бе с ръководството на БДЖ Пещера. В последствие г-н Зайчев инициира срещи с кметовете на общините Стамболийски, Кричим и Брацигово, чиито жители също са ощетени от спрените влакове. Четиримата кметове поискаха официално да бъдат възстановени влак 18276, тръгващ от гр. Пловдив в 17:35 ч. и влак 18277, тръгващ от гр. Пещера в 18:55 часа.

За проблема със спрените влакове стана ясно, след като 117 жители на Пещера внесоха до кмета Николай Зайчев подписка срещу новото разписание на БДЖ.

Конкретните влакове са известни между хората като „работнически влакове“, защото се ползват основно от хора, които работят в други населени места по тази линия. При въведената промяна са засегнати също така ученици и студенти от трите общини.

Още днес официалното писмо на кметовете Николай Зайчев, кмет на Община Пещера, Петко Петков, кмет на Община Брацигово, Георги Мараджиев кмет на Община Стамболийски и Атанас Калчев, кмет на Община Кричим ще бъде внесено в Министерство на транспорта. С проблема е запознат и областния управител Стефан Мирев.