КАТ затяга мерките, започват засилени проверки срещу мотористите по пътищата

Снимка: www.dunavmost.com

Зачестилите инциденти с мотоциклетисти подтикнаха „Пътна полиция“ към стартиране на нова акция. През първата половина на годината загиналите са 19, а 274 души са били ранени в пътнотранспортни произшествия, свързани с мотоциклети. Само през месец юни статистиката показва 8 загинали и 105 пострадали, което прави контрола още по-наложителен.

От КАТ обявиха, че ще започнат строг контрол върху техническата изправност на мотоциклетите. Ще се проверява дали регистрационните номера са поставени правилно и дали не са прикрити. Акцията ще продължи до средата на месец юли, като целта е да се намали броят на инцидентите и да се гарантира безопасността на всички участници в движението.

„Ако в даден момент водачът се чувства спокоен, че е преминал през техническо средство и не е бил засечен заради това, че по някакъв начин е направил интервенция върху номера, то при извършването в следващите две седмици, а и при контрол от страна на МВР, ще бъде обръщано внимание именно на състоянието на регистрационните табели”, заяви Мария Ботева от „Пътна полиция“, цитиран от NOVA.

Тази акция е част от усилията на „Пътна полиция“ да подобри безопасността на пътя и да намали броя на инцидентите, свързани с мотоциклетисти. Същевременно, гражданите се призовават да бъдат внимателни и отговорни, за да се предотвратят нови трагедии.