Каратистът Иван Иванов “Спортист №1”, волейболният Хебър “Отбор на годината”

Спортист на годината

Състезателят по карате киокушинкай от клуб “Торнадо” спечели приза “Спортист №1 за 2019 година” на Пазарджик. Годината бе много успешна за родения през 2002 година талант. Той стана шампион на Държавното първенство до 18 години в Хасково, като по това време на годината все още не беше навършил 17. Най-големият му успех обаче дойде на Европейското първенство в Чехия, където спечели бронзов медал.

На второ място в анкетата “Спортист на годината” остана биатлонистката Гергана Павлова (Бадминтон-скуош-клуб), а в призовата тройка влезе състезателят по колоездене Атанас Лазаров (СК Печенеги).

Треньор №1 на Пазарджик стана сенсей Васко Пеев, който е наставник на победителя при спортистите Иван Иванов. Именно негова е заслугата за успехите на младия състезател.

Съвсем заслужено волейболният Хебър стана “Отбор №1 на 2019 година”. “Тигрите” триумфираха с Купата на България и Суперкупата на страната през изминалата година, която без никакво съмнение е най-успешната в досегашната история на клуба.

На церемонията бяха отличени 16 млади таланти, които са представители на следващото поколение спортисти на Пазарджик.

Своето признание получиха още трима спортисти, които впечатлиха с характера си през годината. Незрящите Зоя Георгиева Гудова (трето място на хвърляне на диск на Държавното първенство по лека атлетика; второ място от националния турнир по шоудаун за купата на град Перник), Иванка Хайдукова (трето място на 100 метра на Държавното първенство) и Божидар Чергаров (трето място на 100 метра (мъже) на Държавното първенство) получиха аплодисменти и трогнаха присъстващите с волята, характера и постиженията си.

Припомняме, че гласуването за “Спортист на 2019 година” и “Отбор на 2019 година” бе поверено на специална комисия от български легендарни спортисти. Това бяха Илиана Раева, Таня Богомилова, Георги Глушков, Йордан Йовчев, Петър Стойчев и Ренета Камберова. Задачата им не бе никак лека, но те все пак казаха тежката си и влиятелна дума и подредиха челната десетка при спортистите, както и избраха “Отбор на годината”. Иновативната идея бе на председателя на Сдружение “Пазарджик спортува” Ренета Камберова.

На събитието имаше още един приз – Спортист №1 след онлайн допитване. То бе спечелено от Гергана Павлова (бадминтон), която събра 1278 гласа, на второ място остана Атанас Лазаров (колоездене) с 1096 гласа, трета се нареди Цветейоана Пейчева (художествена гимнастика) с 1039 гласа. Общо гласувалите бяха 9066 души.

Церемонията “Спортист на годината 2019” се проведе в Младежкия дом, а организатори бяха Община Пазарджик, Сдружение “Пазарджик спортува”, както и Съвет за младежка политика Пазарджик. Събитието по нищо не отстъпваше на водещите спортни мероприятия не само в България, а и в Европа. Много красота и стил зарадваха всички присъстващи.

“Днешната вечер е изключително важна, защото отдаваме заслуженото отношение на уважение на нашите най-добри спортисти, които са работили усърдно и сърцато през отминаващата 2019-та година! Благодарности и адмирации на всички номинирани, на всички финалисти и разбира се на всички треньори, които допринасят за успехите и престижа на града ни. Всички ние заслужихме титлата “Европейски град на спорта” за 2020 г. и през идната година ще докажем това като надградим във всички отношения!”, каза след церемонията кметът Тодор Попов.

“Искам да поздравя всички спортисти и треньори, които бяха отличени за успехите си през 2019 година. Пожелавам им още по-силна 2020 година. За всички нас следващата година е изключително важна, тъй като нашият град ще бъде “Европейски град на спорта” и ще приеме изключително много спортни събития. Всички заедно ще работим за успехите на Пазарджик”, допълни Ренета Камберова.

 

Топ 10 в анкетата Спортист на 2019 година на Пазарджик:

  1. Иван Иванов (карате киокушинкай) – (СК “Торнадо”)
  2. Гергана Павлова (бадминтон) – (СК “Бадминтон-скуош клуб”)
  3. Атанас Лазаров (колоездене) – (СК Печенеги)
  4. Виктория Александрова, Иво Тодоров (спортни танци) – (СК Импулс)
  5. Любомир Германов (модерен петобой) – (СК Шампион)
  6. Борислав Владов (джудо) – (СКС “Кодокан”)
  7. Камелия Стоименова (плуване) – (СК Шампион)
  8. Кристиян Рибаров (колоездене) – (СК Печенеги)
  9. Димана Стефанова (модерен петобой) – (СК “Хебър”)
  10. Цветейоана Пейчева (художествена гимнастика) – (СК Диляна)

 

Треньор на 2019 година

Васко Пеев (карате киокушинкай) – (СК Торнадо)

 

Отбор на 2019 година

ВК Хебър

 

Отличените млади спортисти:

Виктория Кемерова (модерен петобой) – (СК Хебър)

Тодор Манджуков (плуване) – (СК Делфин)

Андрей Аргиров (карате) – (СК Торнадо)

Габриел Петров (фехтовка) – (СК Пептатлон)

Роман Губиденов (бокс) – (СК Марица)

Цветомир Вълков (джудо) – (СК Кодокан)

Васил Чуков (кикбокс) – (СК Спартак Пз 2014)

Рая Пашова (СК Бадминтон-скуош-клуб)

Адриан Симеонов (СК Бадминтон-скуош-клуб)

Йоана Тръндева (лека атлетика) – (СК Хебър)

Томас Григоров (плуване) – (СК Шампион)

Ян Терзов (колоездене) – (СК Печенеги)

Никол Колишева (триатлон) – (СК Палашев)

Александрина Митева (художествена гимнастика) – (СК Диляна Прима)

Гергана Костадинова (художествена гимнастика) – (СК Диляна)

Емил Кондев (плуване) – (СК Шампион)