„Пазарджик обича“ набира средства за МБАЛ – Пазарджик /обновена/

Първите капачки вече са поставени

Снимка: Пунктът в Пазарджик

Пункт, в който могат да се събират пластмасови капачки вече се намира в центъра на Пазарджик. Намира се непосредствено до лъва, който е част от скулптурите, дарени от проф. Величко Минеков. Благотворителната кампания “ Пазарджик обича“ ще набира средства, които ще се дарят на микропедиатричното отделение на МБАЛ – Пазарджик.

Ето и официалната информация от Община Пазарджик:

На 8-и декември от 11 часа до статуята на „Лъва” между Община Пазарджик и Младежкия дом ще бъде официално открита метална конструкция под формата на сърце, която ще ознаменува началото на новата кампания за рециклиране в Пазарджик. 

 

Тази събота, 8-и декември, ще бъде открит пункт за събиране на пластмасови капачки във формата на голямо метално сърце, който ще бъде разположен до статуята на „Лъва” между Община Пазарджик и Младежкия дом. Той е само една част от кампанията „Пазарджик обича”, която ще бъде допълнена и от специален пункт за рециклиране на други материали на същото място, всяка втора събота от всеки месец. Събраните средства от кампанията ще бъдат дарявани на микропедиатричното отделение в МБАЛ –  Пазарджик и ще бъдат използвани за необходими консумативи.

 

Кампанията „Пазарджик обича“ цели да насърчи и улесни рециклирането и да обедини гражданите около една кауза. В „Сърцето“ ще се събират всякакви пластмасови капачки, а в специалния съботен пункт за рециклиране, ще се събират пластмасови бутилки, алуминиеви кенчета и хартия.

 

Инициатива се организира от Община Пазарджик и Съвета за младежка политика, със съдействието на фирма „Репак”.