Камелия Стоименова взе сребро и бронз от Балканиадата в Гърция

Тя финишира за време 1:14.66 минути и отстъпи единствено на Анастасия Басисто от Молдова

Снимка: СК "Шампион"

Камелия Стоименова от СК „Шампион” завърши участието си в Балканското първенство по плуване в Кавала Гърция със сребърен медал на 100 бруст и бронзов на 50 метра в същия стил!

В сериите на 100 бруст влиза с осмо време, но в последния момент домакините разделят плуването в две серии и Камелия попада в слабата серия. Въпреки това успява да даде време, което и носи среброто – 1.14.66.Треньорският щаб смята,че ако беше в силната серия може би щеше да спечели и балканската титла в коронната си дисциплина. На 50 бруст се класира на трето място и добави бронз в колекцията медали.

В три последователни уикенда спортистката участва в три силни състезания- ДОП София, Лондонския шампионат по плуване и Балканското първенство! За да плува под българския флаг се наложи да прелети хиляди километри и за първи път беше сама без своите родители и треньори! Камелия благодари на момичетата и момчетата от българския национален отбор и националните треньори, които я подкрепяха по време на първенството! За тези си успехи нашето момиче получи много поздравления от почитатели на плуването в Пазарджик и подкрепата на СК”Шампион”.
Делфинистката в отбора на България Азра Янък също ” проходи” в сините коридори в СК” Шампион” в Общинския плувен комплекс Пазарджик! Сега се подготвя в ”Черно море”Варна, където живее.Тя спечели бронз на 100 бътерфлай. Българският отбор се класира на 3 място в комплексното класиране по точки след мощните отбори на Гърция и Турция!