Как да стигнем с родопската теснолинейка до морето – вижте маршрутите

Снимка: Никола Колев

Родопската теснолинейка предлага нова атрактивна услуга – връзка до морето. Възможно ли е човек да отиде на море с Родопската теснолинейка? Оказва се, че да, при това – на ниска цена за пътуване. Това е темата на нова рубрика в едноименната страница, поддържана от Гражданско сдружение „За теснолинейката„. Разбира се, няма нова теснопътна линия, прокарана до източната част на страната ни, но пък има достатъчно удобни връзки на Малкото влакче с други влакове, така че човек да може удобно да измине разстоянието от родното си място до избран морски курорт.

Всекидневни възможности за дневно и нощно пътуване има от Велингград до Южното Черноморие. Сутрин около 6:30 от Велинград, вечер нощна връзка около 21:30 от Велинград с пристигания в Бургас сутрин и по обяд. Нощното пътуване може да се осъществи със спален вагон от Септември до Бургас. Сутрешният влак от Септември до Бургас е с бистро-вагон – поясняват от сдружението. Има и тръгване от Велинград в 13:30 с пристигане на морето вечер.

В отделни публикации, илюстрирани с колажи, са описани и възможностите за пътуване от други населени места по линията на Малкото влакче както до Южното, така и до Северното Черноморие.

На море с теснолинейката - възможно е и не е скъпо

На море с теснолинейката - възможно е и не е скъпо

На море с теснолинейката - възможно е и не е скъпо