Й. Младенов: Честит празник, Пещера

Архив

Уважаеми гости,

Уважаеми съграждани,

Дами и господа

Днес е 6 май- Ден на храбростта и българската армия и Ден на Пещера,

В многовековната история на Пещера са оставили трайни следи много и различни празници. Извънредното положение в България и пандемията, която сполетя целият свят ще направи този- различен.

6 май- Гергьовден е бил и ще остане за нас символ на победоносния дух, на оптимизма и възраждането, на общочовешката нравственост. Въпреки трудностите, които налага днешното време, Пещера се превръща във все по красив и съвременен европейски град, с вяра и поглед в бъдещето. Градът в който сме се родили и живеем ни интересува. Съдбата му е близка до сърцето и душата на всички ни.

Нека в този славен и паметен ден си спомним за подвига на дедите ни отдали живота си в Априлското въстание. И 144 – години по- късно да знаем, че не сме се отдалечили във времето, защото те са редом с нас.

На 6 май- Ден на Пещера да почетем всички учители, общественици, деятели на науката и културата, всички трудови хора от Пещера оставили в наследство това, което днес надграждаме за да живеем по-добре. И на свой ред – да завещаем на своите наследници.

Зная, че трудностите, които ни съпътстват няма да ни сломят и няма да пречупят волята ни за достоен живот. И ще отпразнуваме своя празник. Заедно. И още по- единни и сигурни във възможностите си ! По различно днес, но със същото вълнение, както сме го правили и ще продължим- в бъдеще.

Отправям своя поздрав за благоденствие и благополучие на всички Вас.

Да пренесем в домовете си обичта, надеждата, вярата ! Да се закичим в здраве – с Гергьовска наздравица и добра дума. И да не забравяме, че Светлината е по- силна от мрака !

Честит празник Пещера !

ЙОРДАН МЛАДЕНОВ

КМЕТ НА ОБЩИНА ПЕЩЕРА