Й. Младенов: Уважението към благородната ви професия трябва да е постоянно

Архив

Уважаеми медицински сестри,

12-и май е Световен ден в който цялото човечество отдава признание и почит към труда на момичетата в бяло, които с благородство и морал се грижат за здравето на своите пациенти.

Денят се свързва с името на Флорънс Найтингейл – първата светска медицинска сестра, написала клетва, която спазвате и до днес. Сега, когато сме изправени пред новото предизвикателство да преодолеем несгодите от пандемията, ние ясно си даваме сметка, че медицинските сестри са гръбнака на всяко лечебно заведение.

Приемете моите и на колегите ми от Общинска администрация искрени поздрави. Желаем ви крепко здраве, лично и семейно щастие и добруване ! И знайте, че сме с вас в тези трудни моменти ! Надявам се, че след кризата обществото ще прозре и гласно ще признае достойнството, силата на духа и човещината във вас ! И ще се сещаме, че за готовността и решимостта да помагате на хората не е необходим само един ден в годината. А уважението към благородната професия от наша страна- трябва да е постоянно.

Пожелавам ви достойно да защитавате каузата на вашия професионален избор- най- важната ценност- човешкия живот ! Здраве, непрестанен стремеж към професионално усъвършенстване и лично щастие! Бъдете все така всеотдайни и грижовни в работата си, все така съпричастни с болката на хората.

Честит празник !

ЙОРДАН МЛАДЕНОВ

КМЕТ НА ОБЩИНА ПЕЩЕРА