Й. Младенов: Поставяме КПП на входовете към кв. Луковица

Публикуваме без редакторска намеса, съобщението на кмета на Пещера в социалната мрежа

Архив

Уважаеми съграждани,
Днес свиках заседание на Общинския кризисен щаб. Повод за спешната среща с представителите на болничните звена, полицията, пожарната и колеги от администрацията са установените няколко нови случаи на заразени с коронавирус в нашия град. Всички те са от кв. „ Луковица“.

Медицинските специалисти в Пещера и Пазарджик са запознати със случая. Предприети са превантивни мерки за поставянето им под карантина или настаняване в болнични заведения с цел спиране на разпространението на болестта.

Поради създаденото ново епидемиологично огнище разпоредих на органите на РУ Пещера, считано от 5 април, за времето от 07.30 до 19.30 часа да бъдат създадени контролно-пропускателни пунктове на входовете към кв. „Луковица“. Преминаването ще се извършва само по неотложност, при нужда от лекарска помощ, полагане на труд, закупуване на хранителни продукти, лекарства и плащане на битови сметки.

Призовавам жителите на ромския квартал стриктно да изпълняват заповедта ми, да не изпадат в паника и да не създават излишно напрежение. Нека да останем по домовете си за наша и обща безопасност. За хората под карантина припомням, че излизането е забрана. Отново се обръщам към вас с молба за стриктно изпълнение на указанията, препоръките и нарежданията на държавните органи и санитарните власти.

Всичко зависи от нас самите.