Йордан Младенов: Община Пещера ще работи по иновативен и интересен проект

За мен е удоволствие да представя един иновативен и интересен проект, по който ще работим в партньорство няколко общини, каза кметът на община Пещера Йордан Младенов на въвеждащата пресконференция по проект: „Подобряване на капацитета на администрациите и пилотно прилагане на мерки за успешна адаптация към климатичните промени на общините Пещера, Батак, Садово и Стрелча“, по Програма „Опазване на околната среда и климатични промени“ на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Той уточни, че партньори по проекта са Община Батак, Община Садово, Община Стрелча, Сдружение „Съюз за България“ и СУПРАС АС Норвегия.

„Проектът ще даде възможност да имаме съвременни стратегически и планови документи, ще подобри компетентността на общинските служители и най-важното – ще бъдат изградени фотоволтаични инсталации на общински сгради. В община Пещера като водеща по проекта те ще са две, а в останалите общини – по една“, каза също Младенов.

Той пожела успешна работа на участниците в проекта. „Надявам се при следващата ни среща да се поздравим с реализиран проект“, допълни кметът на Пещера.

Проектът се изпълнява с финансовата подкрепа в размер на 280 хил. евро, предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по програма „Опазване на околната среда и климатични промени“ на Финансов механизъм на Европейското икономическо пространство 2014 – 2021“.