И. Каменарски: Изявлението на БСП цели прикриване на кражба

Публикуваме без редакторска намеса, правото на отговор на кмета на с. Карабунар Иван Каменарски

Снимка: Иван Каменарски

Изявлението направено от името на Общински съвет БСП гр. Септември не отговаря на истината и цели прикриването на кражбата на павета.
Първата лъжа в изявлението е че ръководител на обекта в Карабунар бил разрешил да се взема отпадъчен материал.

Как се казва този ръководител и как точно е разрешил г-жо Цанкова?

Втората лъжа е че Борислав Джонев е искал предварително позволение от мен да натовари буса си с какъвто и да е било материал. Истината е че когато пристигнах на място в бусът имаше натоварени павета.
Майсторската ви лъжа г-жо Цанкова е че сменяте фокуса от кражба на павета, към вземането на тротоарни плочки. Жителите на Карабунар спокойно могат да вземат бракувани плочки, след съответната процедура и подписване на протокол – това не е наказуемо, но всеки който посегне на паважа го чака близка среща с МВР без това да е политическа репресия, защото тези павета ще се използват за облагородяване на градинки и паркове, а не за частни вили или домове. Не се опитвайте да всеете страх в жителите на селото ни, които са взели бракувани плочки и не го сравнявайте с кражбата на павета.

Неоспоримите факти са, че микробусът на Борислав Джонев е бил напълнен с крадени павета. След като разбират, че идва полицейски патрул се прави опит за прикриване на престъплението и паветата се разтоварват. Тези факти са видни от записа, който е направен в присъствието на всички участници. Неоспорим факт е че политическа сила се опитва да потули криминално деяние.

Тук е момента да си припомним, че въпросният активист на БСП, който защитавате налетя на бой на съдията Костадин Кобаков по време на футболен мач в следствие на което отборът на Карабунар понесе незаслужени финансови санкции и лишаване от домакинство. Тогава Борислав Джонев се оправда по същия начин – това било политическа атака срещу него и затова нямало да плати щетите, които нанесе на отбора. Не може да крадеш павета, да се биеш със съдия и това да те прави политически репресиран – всеки трябва да си носи последствията за собствените действия.