И децата в Добровница вече имат нова модерна детска площадка

Поредната детска площадка в населените места на община Пазарджик бе монтирана в близкото село Добровница. Нейната стойност е 14135.80 лв. и е предназначена за деца от 2 до 7 години. Детската градина на Добровница посещават 25 деца, а освен съоръжението за игра и забавление е извършен ремонт на кухнята и прилежащите помещения. Предстои инсталирането на два климатика, които да улеснят отоплението през зимата.

„Благодарни сме, защото тази красива и съвременна площадка ще е място за веселите игри и забавления на децата. А ние това искаме – да растат тук, да растат много здрави, много силни, смели и щастливи деца. Това са нашите деца, децата на село Добровница. За което благодарим още веднъж най-сърдечно.“ Така директорът на детското заведение г-жа Елена Генова посрещна кмета на общината Тодор Попов.

„Тук сме, за да представим заедно новата придобивка, която вече имат децата на Добровница. С това продължаваме нашата последователна политика във всички села на общината тази и следващата година да бъдат поставени такива съоръжения. Тук направихме и малък частичен ремонт, който окончателно ще завършим идната година, за да знаем, че в селото следващите 5-10 години няма какво да се пипа по детската градина“, сподели Тодор Попов и приветства малчуганите, техните възпитатели и кмета на селото Гурко Митев.

„Благодаря, разбира се на г-жа Генова за нашата дългогодишна работа заедно. С нея сме започнали заедно още, когато бях председател на Общинския съвет и съм изключително доволен от нейната професионална работа през тези години. Да благодаря, разбира се и на кмета на Добровница г-н Митев, който е доказан стопанин на селото след толкова много мандати и затова го харесвам, защото наистина е последователен и отстоява интересите на селото. Заедно успяхме да направим и този голям център, в който са настанени работници на фирма „Костал“, които не са от България. Следващата година ще го разширим, тъй като започва още един строеж и ще бъдат открити нови още 1500 работни места в Пазарджик. Тук ще е един от центровете, където ще бъдат настанени част от хората, които ще работят. Така че – Добровница се развива добре, силно се надявам в най-близко време и пътят Добровница – Пазарджик, който е държавен ангажимент, да бъде рехабилитиран. Ще направя всичко възможно това да се случи, стига да имаме някакво по-устойчиво управление, за да може да правим и по-средносрочните си планове. Общината ще инвестира в пътната инфраструктура на селото, а в плановете ни влиза да обновим и центъра, за да може Добровница да изглежда така, както заслужават нейните жители“, каза още Попов.