Информационен тур за дейността на ЕС се открива в областите Пловдив и Пазарджик

Срещите с гражданите са планирани да протекат съобразно всички изисквания за безопасност предвид епидемиологичната обстановка в страната

Снимка: Ройтерс

Пазарджик. Какво прави Европейският съюз за нас? Какво прави ЕС за справяне със здравната и икономическа криза от COVID-19? Как ще извършим справедлив преход за гражданите на Европа на новата генерация – чрез Европейския зелен пакт и Цифровата ера? Какви са правата ни като потребители в Европейския съюз? Кога една стока може да се върне и кога нямате такава опция? Имате ли задължения като потребител?

Отговорите на тези и други въпроси гражданите на Пловдив, Пазарджик,  Асеновград и Садово ще могат да получат безплатно в рамките на Информационния тур на Европейския информационен център „Европа директно – Пловдив“, част от Европейската и българската национална мрежа Europe Direct.

Поредицата от събития стартира с информационни щандове на открито – на площада пред Община Садово на 24 юни от 9.30 ч. до 13.00 ч. На 25 юни, четвъртък от 12.30 ч. до 16.30 ч. ще се срещнем с гражданите на Асеновград пред местната Община.

Срещите с жителите и гостите на Пловдив ще продължат от 17.00 до 20.00 ч. същия ден на площад „Стефан Стамболов“ в Пловдив. В събитията, които ще се проведат в Асеновград и Пловдив, ще се включи и Европейски потребителски център България.

Гражданите на Пазарджик могат да посетят щанда на „Европа директно – Пловдив“ в петък, 26 юни, от 13.00 до 17.30 ч. на площада пред Драматичния театър в Пазарджик.

Информационната кампания е организирана с подкрепата на местните общини. Срещите с гражданите са планирани да протекат съобразно всички изисквания за безопасност предвид епидемиологичната обстановка в страната, подчертават организаторите.

„Включете се в нашите срещи по градовете! Освен експертна информация, предвиждаме интересни викторини и игри с награди, съобщават организаторите.