Инж. Иван Панайотов: Случващото се в Пловдив, може да стане и в Пазарджик

Кандидатът на ГЕРБ за кмет  на Пазарджик   инж. Иван Панайотов и кандидатът за общински съветник Найден Шопов, присъстваха на официалната церемония по откриването на новия завод за стопове на „Мерцедес“ на „Одело Фарба”

Снимка: Момент от събитието

Кандидатът на ГЕРБ за кмет  на Пазарджик   инж. Иван Панайотов и кандидатът за общински съветник Найден Шопов, присъстваха на официалната церемония по откриването на новия завод за стопове на „Мерцедес“ на „Одело Фарба”. Лентата прерязаха министър-председателят Бойко Борисов, вицепремиерът Томислав Дончев, председателят на управителния съвет на компанията Ахмед Байрактар, турският посланик  Хасан Улусой.

Присъствието на Иван Панайотов и Найден Шопов е част от  разговорите и ангажиментите за активна инвестиоционна и икономическа политика в Община Пазарджик. Само преди няколко дни вицепремиерът Дончев беше в Пазарджик, за да инспектира работата по изграждането на градския стадион с държавни средства и да се запознае с програмата на инж. Иван Панйотов и ПП ГЕРБ за развитие на икономиката в общината. Освен с Бойко Борисов и Томислав Дончев, Иван Панайотов разговаря с председателя на УС на „Одело Фарба“ – Ахмед Байрактар, за възможни инвестиции на територията на община Пазарджик.

„Искам да благодаря на българските работници, инженери, програмисти, че със своята квалификация, добра работа и дисциплина довеждат такива инвеститори. Завод след завод – имаме график до края на годината за откриване на нови в цялата страна. Най-важното – започнаха да се връщат висококвалифицирани кадри от чужбина, за да работят по родните си места. Това ме прави изключително щастлив”, посочи Бойко Борисов.

Вицепремиерът Томислав Дончев заяви, че делът на индустрията наближава 29 % от БВП. По-важното обаче, особено в последните години е, че има случаи да произвеждаме по-сложи и по-скъпи неща. Целта, която гоним, е да произвеждаме не просто сложи и скъпи неща, а уникални, които са с висока добавена стойност.“  

В разговор с други инвеститори, които присъстваха на събитието  кандидатът за кмет Иван Панайотов сподели, че единственият път за повишаване на доходите и заплатите, а от там и жизнения стандарт е конкуренцията и привличането на сериозни инвестиции. Той им представи идеите си в областта на икономическата политика и подобряване на бизнес средата. И кандидатът за кмет и инвеститорите се съгласиха, че това може да стане само с прозрачно управление, нулева корупция и спазване на правилата. Иван Панайотов изрази увереност, че това, което се случва в Пловдив може да се случи и в Пазарджик с много работа и подкрепата на държавата. Той добави, че  общината има прекрасно географско положение и прекрасни специалисти, които при наличие на добра работа ще останат в родния си край.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!