Изпращат тежка верижна техника за бедстващата Община Брацигово

Възстановено е ел. захранването в селата Розово и Равногор, осигурени са хранителни продукти и лекарства за нуждаещите се, предимно възрастни хора

Снимка: bTV

Със съдействието на областния управител Стефан Мирев, фирмите „Асарел- Медет“ АД и „Еко Хидро“ ООД  осигуряват тежка верижна техника – булдозер 25 тона и роторен снегорин за разчистване на пътя до селата Равногор и Розово и летовищата „Розовски вриз“ и „Атолука“ в община Брацигово.

Със заповед на кмета на общината Надежда Казакова, в населените места днес бе обявено частично бедствено положение след падналия обилен снеговалеж. Верижните машини вече пътуват към община Брацигово, ще бъде осигурен коридор от страна на сектор „Пътна полиция“ с оглед недопускане на пътни инциденти при придвижването на извънгабаритната техника.

Възстановено е ел. захранването в селата Розово и Равногор, осигурени са хранителни продукти и лекарства за нуждаещите се, предимно възрастни хора.

Областният управител Стефан Мирев е в постоянен контакт и координация между институциите от Единната спасителна система, участващи в дейностите по овладяване на частичното бедствено положение в община Брацигово, област Пазарджик.