Изписаха от МБАЛ – Пазарджик първата излекувана от COVID- 19

Д-р Пишмишева съобщи, че състоянието на останалите трима болни е стабилно, но тяхното лечение ще е по-продължително предвид придружаващите заболявания

Архив

Днес е изписана първата пациентка с доказана диагноза COVID- 19 в Пазарджишка област. 72 -годишната жена  бе приета в Инфекциозно отделение на МБАЛ -Пазарджик на 21 март.

Към момента на изписването тя е в добро състояние, без оплаквания. Състоянието е стабилно, а рентгенологичното изследване показа обратно развитие на възпалителните промени. При физикален преглед не се установяват отклонения, съобщи началникът на Инфекциозно отделение  д-р Мария Пишмишева. Изследването за наличие на нуклеинова киселина на коронавируса в изпратения материал до Националната референтна лаборатория, е дал двукратно отрицателен резултат.

„Благодаря на пациенката за доверието да я лекуваме. Това значи много за нас и ни дава увереност, че ще се справим с това заболяване“ , допълни още д-р Пишмишева.

Тя  съобщи още, че състоянието на останалите трима болни е стабилно, но тяхното лечение ще е по-продължително предвид придружаващите заболявания.