Излезе от печат второто издание на „Пролетта на един град“

Д-р Константин Кантарев /1903 – 1992/ е  медик по образование, но с енциклопедични интереси в различни области и множество публикации в областта на медицината

Снимка: Корицата на книгата

Второто издание на книгата „Пролетта на един град” с автор д-р Константин Кантарев, което бе финансирано от Община Пазарджик, излезе от печат и ще бъде представено на 14 май в художествена галерия „Станислав Доспевски”. Поради трайния интерес към книгата и нейното голямо значение като важен извор,  а в някои случаи и единствен, за миналото на града ни, инициативен комитет от пазарджишки интелектуалци  предложи   тя да бъде преиздадена. Новото издание е допълнено с биография на автора, речник на чужди и остарели думи и е обогатено с нов илюстративен материал. Книгата ще бъде подарена на всички читалищни и училищни библиотеки, на културните институции, във фондовете на Народната библиотека и Регионална библиотека „Никола Фурнаджиев”.

* Д-р Константин Кантарев /1903 – 1992/ е  медик по образование, но с енциклопедични интереси в различни области и множество публикации в областта на медицината. Автор е на повестта „Песента на мама“, на книгата за Пазарджик „Пролетта на един град“ и на мемоарната автобиографична книга „ Един безвластник в лапите на властта“. „Пролетта на един град” е малка енциклопедия за близкото минало на родния му град, еднакво интересна както за всеки любознателен читател, така и за специалисти. Тя представя интересна информация относно бита, населението, архитектурата, културата на Пазарджик. Среща читателите с личности като  Константин Величков, Теодор Траянов, Димитър Бояджиев, Никола Фурнаджиев, Асен Калоянов, художниците Атанас Гюдженов, Димитър Андреев, Георги Машев, скулптора проф. Михаил Михайлов, кмета на града Георги Брегов и други знакови личности.