Издигат 19-метров метален кръст в местност над село Паталеница в памет на Георги Арнаудов

Снимка: Архиерейско наместничество
Майка на онкоболния Георги Арнаудов, който загуби битката с коварното заболяване, изпрати отворено писмо до кмета на община Пазарджик Тодор Попов. Ани Арнаудова благодари сърдечно на пазарджишкият кмет, който е взел присърце каузата за спасяването на нейния син. 
Вие бяхте от първите хора, които ни протегнаха ръка за помощ, когато започна благотворителната кампания за събирането на средства за лечението на моя син Георги Арнаудов. Оказахте съдействие за организирането на много благотворителни мероприятия за него. Благодаря ви за подкрепата и топлото отношение. За съжаление, коварната болест, с която се бореше Георги, се оказа по-силна и ни го отне на 9 юни 2020г. Името на моето дете обаче стана символ за добрина, борбеност и силен дух. Той успя да обедини много хора. Безкрайно съм благодарна на всички, които ни оказаха помощ. Трудно е, когато детето ти не е вече тук, да се изправиш и да продължиш напред. Той обаче никога не се предаваше и с усмивка приемаше трудностите. Искам хората да го помнят. Да помнят момчето с голямата, топла усмивка. Момчето, което не се уплаши дори от световната пандемия и стигна до далечен Китай в опита си да намери лечение. Аз бях до него и не ми беше леко да гледам изпитанията, през които преминава, но той го правеше с много вяра и надежда. Даваше и на мен от своята сила. Георги беше жизнено и весело момче и успяваше да се шегува и смее и в болниците, когато преминаваше през тежки химиотерапии или процедури. Това е моето прекрасно дете. Господ избра да го вземе при себе си. Нашето семейство и приятелите му обаче никога няма да престанем да го обичаме, просто защото това, което ни свързва, е по-силно от това, което вече ни разделя. Животът е като пътя, има начало и край. Важно е следата, която ще оставиш след себе си. Георги остави своята следа в сърцата на много хора. Семейството и неговите приятели искаме да продължим тази следа“. Това пише в писмо до кмета на община Пазарджик Тодор Попов майката на Георги.
Ани Арнаудова споделя за намерението им да бъде издигнат 19-метров метален християнски кръст в местност, която се намира в района на село Паталеница, която има сантиментална стойност за него.
Желанието на дарителя е кръстът да бъде готов и открит на 10 октомври, когато Георги трябваше да навърши 20 години. Семейство Арнаудови молят за съдействие община Пазарджик, за да бъде обособен поземлен имот, който да закупят. Планира се освен изграждането на кръст да бъдат построени дървена беседка и чешма. „Искаме мястото да се превърне в кътче, където да събираме други онкоболни деца. Искаме да бъде и място на вярата и зареждащата положителна енергия. Кръстът ще бъде осветен и ще се вижда отдалеч. Нека със съвместни усилия изградим един паметен знак, който да бъде символ и пазител на хората от село Паталеница и община Пазарджик.
Надяваме се да подкрепите тази благородна инициатива. След като не можем да променим реалността, нека променим очите, през които я виждаме. Нека с общи усилия да изградим този кръст, който да стане символ на нашата вяра в доброто и победата над злото. Нека кръстът да пази и обединява хората за добрини, както ги обединяваше Георги.“, пише още в писмото си Ани Арнаудова.