Изгоря оборудване и обзавеждане на пазарджишко заведение

На осем сигнала са реагирали огнеборците в областта през изминалото денонощие

Снимка: Архив

Рано сутринта около 05.40ч. е получен сигнал в РСПБЗН-Пазарджик за горящ кафе-аперитив в областния град. Към мястото са насочени два екипа огнеборци с противопожарни автомобили. След половин час пожарът е напълно изгасен. Огънят успял да унищожи оборудването и обзавеждането на заведението. Екип на РУ-Пазарджик е извършил оглед на местопроизшествието, по първоначални данни няма следи от умисъл при възникването на пожара. Благодарение на реакцията на пожарникарите е спасено разрастването на пожара към другите етажи от жилищната кооперация.

Снощи отново пазарджишките огнеборци са гасили къща в село Огняново. Сигналът е получен в 22.25 часа в РСПБЗН-Пазарджик. Не след дълго огънят е изгасен, засегнато е обзавеждането и стените на една от стаите в къщата.

Три са случаите на самозапалили се комини във Велинград и Пещера. За радост при тях няма нанесени материални щети, не са пострадали и хора. Вчера сутринта дежурен екип на РСПБЗН-Пазарджик е оказал съдействие на „Спешна помощ“. Огнеборците са свалили на носилка до линейката трудно подвижен болен от третия етаж на жилищен блок.