Изгоряха 12 декара с жито край село Оборище

Необезопасена стопанска техника стана причина за възникването на пожар в зърнен блок край панагюрското село Оборище. Сигнал за възникналия инцидент е получен снощи в РСПБЗН-Панагюрище.

По първоначално получените данни огън е лумнал в житни посеви, намиращи се в местността „Пресвета Неделя“. Към мястото е насочен противопожарен автомобил с дежурната смяна огнеборци. Пристигайки огнеборците подпомогнати от земеделски производители с трактор и плуг предприели дейстия за гасене и ограничаване на пожара. След няколко часа той бил напълно потушен.

В резултат на инцидента са изгорели около 12 декара зърнени култури, чиито собственик е 33-годишен жител на Панагюрище. На мястото е извършен оглед от дежурна група при РУ-Панагюрище. В хода на разследването органите на реда подпомогнати от пожарникари установили, че огънят е тръгнал от неизправност при боравана с косачка в съседен блок. Неин собственик е 58-годишен мъж от панагюрското село Попинци. Щетите нанесени на земеделския стопанин са в процес на изясняване, води се досъдебно производство.