Извършено е масово тестване за COVID-19 на работниците от Вагоноремонтния завод в град Септември

От 400 работници, само 12 са с положителни проби

Архив

След регистрираните 12 случая на работници с положителни проби за COVID-19, от Вагоноремонтния завод в град Септември съобщиха, че ръководството на завода по своя инициатива е направило масово тестване на работниците си за вируса.

От тестваните 400 работници само 12 човека са дали положителни  проби. Всички те са изолирани и са в добро състояние, без симптоми на заболяването.
Ръководството е оказало пълно съдействие на служителитe на РЗИ-Пазарджик за данните за лицата с положителни проби и техните контакти на работните места.

Още преди началото на извънредното положение бяха взети строги предпазни мерки, които продължават и сега: четири пъти дневно се дезинфекцират всички работни помещения и общи площи, входно-изходни портали; измерва се температурата на всеки влизащ и се следи за носене на предпазни маски. Монтирани са устройства за дезинфекция на ръцете на централния вход на завода, във всички сгради, съблекални и тоалетни. В завода продължава да действа заповед на изпълнителния директор за задължително носене на предпазни маски и се следи за спазване на хигиените мерки и тези за дистанция, се казва още в официалната позиция на „Коловаг“, както се нарича сега Вагонорремонтния завод в град Септември.