Новоизбраните управници положиха клетва и във Велинград

С гласовете на 20 от общо 29 общински съветници за председател на Общински съвет Велинград беше избрана Елисавета Сариева от ГЕРБ

Снимка: Момент от клетвата

29 общински съветници, кметът на община Велинград Костадин Коев и кметовете на кметства положиха тържествена клетва пред областния управител Стефан Мирев.

Гости на заседанието на Общински съвет Велинград бяха народните представители Димитър Гечев и Сергей Кичиков, ръководители на институции, много граждани.

„Намираме се в едно от най-красивите места на Родината ни. Място благословено с красива природа, лековити минерални води, богато културно-историческо наследство. Място, в което християни и мюсюлмани живеят в мир и разбирателство. Има една ключова дума, която обединява всички вас, вашите усилия като избрани от местните жители, усилията на институциите, на всички велинградчани. Тази дума е туризъм Това е бъдещето на Велинград, развитието на туризма във всичките му форми. Безспорен факт е, че Велинград се развива успешно през последните години. Поздравявам всички, които имат принос за това и се надявам да не ви стига времето и в този мандат за добри идеи и успешни проекти“, каза в приветствието си Областния управител Стефан Мирев.

С гласовете на 20 от общо 29 общински съветници за председател на Общински съвет Велинград беше избрана Елисавета Сариева от ГЕРБ. Водосвет за здраве и благополучие в кабинета на градоначалника постави началото на втория му мандат. Д-р Костадин Коев получи символичните символи на властта – ключ и кметска огърлица с пожелание за успешен мандат.