Иван Неделчев е новият председател на Сдружението на предприемачите в Пазарджик

Снимка: Сдружение на предприемачите

Сдружението на частните предприемачи и работодатели избра на отчетно-изборно събрание за председател на Сдружението Иван Неделчев – управител на „РАДИО СОТ“ ООД и учредител на „АВАЛ“ ООД. Иван Неделчев е и председател на учредената от Сдружението Фондация за подпомагане на талантливи деца „Надеждата на Пазарджик”. Той е и миналогодишен носител на наградата „Предприемач на годината”. Сдружението досега бе председателствано от Димитър Събев. В отчета си пред събранието той посочи като най-съществен успех във втората година от председателството организирането на мащабна дарителска кампания в подкрепа на лечебните заведения в Пазарджик в началото на обявеното извънредно положение заради COVID-19. За броени дни Сдружението инициира и събра близо 40 хиляди лева, с които бяха закупени предпазни средства и апаратура за „МБАЛ – Пазарджик”, ЦСМП-Пазарджик и МБАЛ “Хигия”, където беше открито първото ковид отделение извън областната болница.

В новия Управителен съвет влизат двама от предишните председатели на Сдружението – Иван Иванов –управител на фирма „Иванов и синове” и Евтим Янев – „Янев 55” ЕООД, а също д-р Цветелина Спиридонова – изпълнителен директор на МБАЛ “Хигия” АД, Благой Ангелов – „Колорадо” ЕООД, д-р Неделчо Ситнов, който ръководи клиника „Сити дент” в Пазарджик и Костадин Тошев – управител на „КРЕЗ”.

„В момента всички ние се опитваме да работим в по-различни от досегашните условия, които не зависят от нас. От нас обаче зависи да си партнираме в работата така, че да успяваме, да се подкрепяме, да запазим служителите си, да организираме работата си и създадем безопасна производствена среда за нашите работници. Това ще е насоката, в която ще работим в близко време като Сдружение. Имам и други идеи, които ще представя пред Сдружението на следващото събрание. Наши членове вече имат добър опит, който биха могли да споделят с останалите, като реализираната идея от Благой Ангелов за дуално обучение по мебелно производство в ПГСА”. Това заяви новият председател Иван Неделчев след избора. Той пожела да се оттегли от ръководството на Фондацията „Надеждата на Пазарджик”, така че предстои избор на нов председател и Управителен съвет.