Иванка Кърджийска: Време е да застанем пред урните без страх

Днес говоренето на истината се счита за предателство, а опита да защитиш съгражданите си от поредната манипулация – за нападки и „поръчкови” интервюта

Снимка: Иванка Кърджийска

Настоящите избори взривиха приличието. Когато тази граница е прекрачена, дръзките манипулации и зашеметението, което те предизвикват, поглъщат трезвото мислене.

Днес говоренето на истината се счита за предателство, а опита да защитиш съгражданите си от поредната манипулация – за нападки и „поръчкови” интервюта. Убедена съм, че хората различават крайната манипулация, за да не използвам друга дума, от спокойното изказване на истината.

Ето защо поканих кмета в оставка Марин Рачев на телевизионен диспут в Телемедия, за да чуят гражданите на Септември откровен разговор по най-важните въпроси за общината.

Оказа се, че ние, гражданите на община Септември, не заслужаваме тези отговори, според кметът в оставка, щом не пожела да се появи. А това е липса на уважение към народа, който те е избрал. Страшно е и е безцеремонно. И показва самозабравяне.

До кога ще се оставяме да ни мачкат тези, които зависят от нашия избор? До кога ще се страхуваме от хората, на които ние сме дали власт? Докога ще се притаяваме излъгани, оскърбени от неизпълнените обещания и унижени от злоупотребата с власт?

Време е да се събудим! Време е да застанем пред урните свободни от страх и да изберем алтернативата, да изберем развитието. Не гласуваме ли, в понеделник вече ще е късно, защото ще сме разменили следващите 4 години за няколко кебапчета или курбани! Време е да се събудим и да изберем морала! Дължим го на предците си, които са ни осигурили възможността да избираме. Дължим го на децата си, за да имат бъдеще тук, у дома!

Това е нашият шанс, на гражданите, да вземем своя живот в ръцете си, защото властта, по Конституция, е на суверена. А това сме всички ние, хората, и заслужаваме управници, които да не ни водят към разделение и страх, а към обединение и просперитет.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!