Златко Златанов: Тестове за Ковид-19 в хотелите ще направят празниците по-сигурни

Снимка: Нюз.бг

Хотели във Велинград обмислят въвеждането на отрицателни тестове за Ковид- 19 като условие за настаняване на празнуващите в тях, за да гарантират спокойствието на своите гости. Това заяви зам.- председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) и председател на регионалната структура на БХРА Сдружение хотелиери и ресторантьори Велинград и Западни Родопи Златко Златанов. По този начин ще гарантираме спокойна и пълноценна Нова година на нашите гости, обясни Златанов. И не на последно място сигурно и безопасно празнуване.

Ако идеята бъде реализирана клиентите, които предоставят отрицателен антигенен или PCR тест при пристигане от последните дни ще бъдат настанявани директно. За да не са в ущърб на семейния бюджет обаче безплатни тестовете ще се правят на всички пристигащи на място в медицински пунктове в хотелите. Гостите ще могат да изпият едно кафе в специална зала за изчакване, докато изминат 15-те минути до излизане на резултата им, обясни Златанов. Служителите, участниците в празничните програми и въобще на целият екип на хотелите също ще бъде направен подобен тест.

Само така ще можем да бъдем сигурни, че ще дойдете здрави, ще празнуваме заедно и ще ви изпратим живи и здрави“, се казва в съобщението на хотел Рич, на който е собственик Златанов. До момента в инициативата в българската спа столица са изявили желание да се включат и други хотели, като се очаква идеята да бъде приета и реализирана и в други български градове. 

Източник: news.bhra-bg.org