За трети път бадминтонистките от Пазарджик са държавни шампионки на България

На 12-13.06.2021 г. в гр.София,зала “Европа”, се проведоха финалите на Държавното отборно първенство по бадминтон, за мъже и жени “А” група.

Участие във финалите взеха първите 12 отбора при мъжете и при жените. Жените на клуба са за трети пореден път държавни шампионки на България.

В групата те победиха отборите на Стара Загора и Гълъбово с по 5:0 срещи и така се класирахме за финалната четворка,където играят победителите от групите,всеки срещу всеки.

Във финалната четворка стартираха срещу най-трудния  противник “ВИАС”-София,който победихме с 4:1 срещи. За отбелязване е, че отборът на “ВИАС” бе привлякъл две състезателки от Франция,като едната е 81-ва в Световната ранглиста за жени. Това не попречи на момичетата да се справят с изключително тежкия противник, късно вечерта в събота (в 23.00 приключи последния мач).

В неделя победихме първо отборът на Хасково с 5:0 срещи и накрая отборът на “Виктори”-София с 5:0 срещи.

Така момичетата за трети пореден път вдигнаха купата на шампионки при жените за 2021 г.

Шампионският отбор бе в състав: Стефани Стоева, Габриела Стоева (спортистки номер едно на Пазарджик за 2018), Гергана Павлова (спортист номер едно на Пазарджик за 2020), Бистра Манева, Добринка Смилянова.

Мъжете на клуба се класираха на пето място,като в групата победиха Бургас с 5:0 срещи и за влизане във финална четворка загубихме от “Виктори”-София с 4:1 срещи.

Мъжете бяха в състав: Стефан Гърев, Илиян Янков, Илиян Стоилов, Борис Кесов, Кристиян Китанов.