За първи път в историята на Пазарджик кандидат за кмет пита хората какво искат от бъдещия градоначалник

Над 1800 човека вече са споделили личното си мнение само за седмица. Конкретните предложения са над 3100 и продължават да пристигат

Снимка: Благо Солов

След обявяването на кандидатурата си, бизнесменът и общински съветник Благо Солов реши да започне диалог, с колкото се може повече граждани и да чуе мнението им. Всички, които познават Солов споделят, че той винаги е бил диалогичен човек, който обича да изслушва хората и да отчита мнението им. Този път той заложи на иновативен подход и изпрати лични съобщения на хиляди потребители в социалните мрежи с въпросите „Какво искате от кмета? Какво трябва да направи той за града ни ? Какво първо трябва да промени?“

Над 1800 човека вече са споделили личното си мнение само за седмица. Конкретните предложения са над 3100 и продължават да пристигат. Най-голямо недоволство сред хората буди липсата на добра работа и обезлюдяването на града – нещо, което според тях се дължи на досегашната политика на градската управа през последните 10 години.

Най-много упреци и насмешка предизвиква предизборното премахване на „Синята зона“. Хората виждат в това обикновен предизборен трик от страна на сегашната администрация. Споделят се и мнения за некачествени ремонти, липса на транспорт, екология, избиване на бездомни кучета и други болезнени за обществото теми. Според Солов мнението на всеки един човек е важно, за това той чете лично всяко едно съобщение. Точно на база на очакванията и конкретните предложения на хората към него, той ще изгради програмата си за бъдещото управление и развитие на Общината.

Можете да споделите вашето мнение с лично съобщение до кандидата за кмет, на страницата му: Благо Солов Blago Soloff във Фейсбук. Такава кампания се провежда за първи път и е заявка за едно открито бъдещо управление, което ще се вслушва в мнението на хората, които искат да останат да живеят тук.