За незаконна сеч: Задържаха двама мъже от селата Левски и Семчиново

Двама нелегални дървосекачи са задържани от полицейските служители през почивните дни, съобщиха от ОД на МВР. В събота криминалисти от РУ-Панагюрище установили, че 45-годишен жител на село Левски е отсякъл незаконно дървета от вида акация и върба, собственост на кметството. У мъжа са открити около 3 кубически метра от незаконно добитата дървесина.

Вчера по обед горски служители от ДГС-Пазарджик спрели в района на контролен горски пункт в село Семчиново лек автомобил без регистрационни табели, който бил натоварен с дърва. Лесничеите подали и сигнал за това и на полицейското управление в Септември. На място пристигнали екипи на управлението и дежурна група за оглед. Оказало се, че зад волана на леката кола бил 33-годишен жител на същото село.

Освен без регистрационни табели на автомобила той бил зад волана без да притежава свидетелство за управление на МПС. На всичкото отгоре транспортирал кубик и половина широколистни дърва за огрев. Те не били маркирани с контролна горска марка, а шофьорът не разполагал с никакви документи за техния произход. В колата са намерени още моторна резачка и брадва. Возилото и товарът му и са иззети от лесничеите а мъжът е задържан в ареста на РУ-Септември. Спрямо него са образувани бързи производства.