За втора поредна година „Пазарджик Пее“ ще събере таланти от цяла България

Точно след два дни Пазарджик отново ще приеме едни от най-големите таланти на България с второто издание на конкурса за млади поп изпълнители „Пазарджик Пее“

Снимка: Журито на конкурса

Точно след два дни Пазарджик отново ще приеме едни от най-големите таланти на България с второто издание на конкурса за млади поп изпълнители „Пазарджик Пее“.

На 13 април /събота/ и 14 април /неделя/ зала „Маестро Георги Атанасов“ ще е домакин на повече от 180 деца в различни възрастови групи от 6 до 20 години, които ще се състезават за челните призове от надпреварата.

„Ще имаме гости от 25 различни града. Това е страхотно, както за града така и за жителите му, защото ще могат да се насладят на наистина качествена музика и много талант. Искам лично да благодаря на кмета на Пазарджик, г-н Тодор Попов, че още от първия ден ни подкрепя и успяхме да превърнем „Пазарджик Пее“ в един от най-добрите конкурси в България,и то само за година и половина. Ще имаме международен наблюдател от Сърбия, защото има шанс конкурса да влезе в „Европейската асоциация на поп конкурсите“, което ще отвори още по-големи врати пред нас. Всички заслужават това, гостите ни бяха очаровани от организацията и гостоприемството на града, ето защо тази година желаещите да участват бяха с 60-70 % повече. Грижим се да използваме най-добрите професионалисти в бранша за звук и осветление, както и младо жури, защото това допълнително мотивира участниците. В другите конкурси това малко се неглижира, ето защо сме едни гърди напред. Ще ви очакваме“, сподели една от организаторките на конкурса Сийка Вълчева.

 

Организатори на „Пазарджик Пее“ са:

Община Пазарджик

Народно читалище “ Н Й Вапцаров – 1897г “ гр Пазарджик

Представяме ви и журито на „Пазарджик Пее 2019“

Лазар Вълчев

Лазар е от Пазарджик той е част от групата 032, работил е с артисти като: Лили Иванова, Мария Илиева, Графа, Любо Киров, Белослава, Камелия Тодорова и много други. В момента е продуциран от група Мастило, водещ в най-популярната музикална телевизия в България – The Voice Bulgaria. Също така е един от организаторите на най-големите събития в град Пазарджик, едно от които е Plus Festival / Плюс Фестивал. Работи по различни събития с едни от най-популярните изпълнители в България.

Димитър Арнаудов

Димитър е от Бургас. Завършва Националната музикална академия, след което две години специализира при Райна Кабаиванска в Италия и майсторските класове в България. Ппаралелно с това завършва и вокална педагогика и започва да преподава. Носител е на награди от редица международни конкурси. Познаваме го от телевизионния формат България търси талант, където впечатли журито и публиката с рядко срещания си глас и стигна до големия финал.

Мартина Георгиева

Мартина е от Плевен, основното си образование завършва в музикалното училище в Плевен със специалност – цигулка. Продължава образованието си в Национално музикално училище “Любомир Пипков” – София, в класа по цигулка на Благородна Танева. Също така е и ученичка на проф. Минчо Минчев. Свири на една сцена с едни от най-популярните цигулари, включително Светлин Русев и Васко Василев. Продължава развитието си в Musicians Institute в Лос Анджелис, Калифорния, където завършва пиано и музикален мениджмънт. Продължава висшето си образование в University of West London, където специализира в сферата на авторското право.

Александър Иванов

Александър Иванов е родом от гр. Пазарджик, но завършва средно и висше образование във Великобритания. Бакалавър по Международно право и международна политика и Магистър по Европейска политика. Развива политики в сферата на младежта, културата и спорта. В момента е Общински съветник с ресор Образование, наука, деца, спорт. Председател е и на Съвет за младежка политика. Организатор е на най-престижните музикални събития в града, като Plus Festival / Плюс Фестивал, Пазарджик Експо, Коледен Пазарджик, TEDx и Конференция за изкуствата.