Затворен за почистване е пътят Пещера – Свети Константин

Новата снежна покривка в селището Свети Константин е 70 см. Силен вятър и намалена видимост, както и минусови температури усложняват обстановката там

Архив

Поради бурни ветрове и снегонавявания тази вечер, затворен за движение на МПС е път Пещера –  селището Свети Константин.

Специализирана техника на ОП „ЧПОИ“ е на място за да почисти образуваната снежна покривка. От общината уверяват, че движението ще бъде възобновено до края на деня. Експертите съветват при усложнена зимна обстановка да зареждате автомобила си с повече гориво отколкото ви е необходимо за пътуването.

Шофирайте бавно и внимателно, когато преминавате край сгради, електропроводи и дървета. Спазвайте указанията на компетентните органи и временната маркировка, поставена от контролните органи и пътните служби.

Не злоупотребявайте със сигналите до тел. 112.

Пренасочване на екипи от различни институции (Агенция „Пътна инфраструктура”, МВР, Спешна помощ) при фалшив сигнал, може да коства човешки живот в реална ситуация. Не злоупотребявайте със сигналите за непочистена пътна настилка.

Според нормативната уредба се допуска снежно покритие в зависимост от различните нива и степени на поддържане. Новата снежна покривка в селището Свети Константин е 70 см. Силен вятър и намалена видимост, както и минусови температури усложняват обстановката там. Авария в електроснабдяването остави на тъмно постоянно пребиваващите в курортното място. За повредата са алармирани екипи на EVN“.