Заради ремонт затварят пътя Пазарджик-Пловдив от разклона за село Цалапица до кръговото кръстовище за Асеновград 

Ремонтните дейности по трасето ще продължат до края на месец август

Архив

Пазарджик-Пловдив. За извършване на ремонтни дейности на 10-километров участък от път I-8 Пазарджик – Пловдив на територията на област Пловдив до края на август ще бъде затворен участъкът от кръстовището за с. Цалапица до кръговото с околовръстния път на Пловдив, съобщават от АПИ. Трафикът ще преминава по обходни маршрути – по АМ „Тракия“ или по път II-37 Пазарджик – Пещера и път III-375 Пещера – Пловдив.

Ремонтът започва от днес, нвестицията е за над 15 млн. лв., а средствата са осигурени от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Ремонтните дейности предвиждат усилване на носимоспособността на пътната основа, където е необходимо, полагане на нова асфалтова настилка и хоризонтална маркировка. Ще бъдат ремонтирани пътни съоръжения и ще бъде подобрено отводняването с оформяне на земни окопи, бетонови канавки и попълване на банкети. Предвижда се подмяна на бордюри, монтаж на нови пътни знаци и мантинели. Срокът за изпълнение на дейностите е до края на август.

Преди седмица завърши ремонтът на 17-километров участък на първокласния път I-8 Пазарджик – Пловдив от Пазарджик до разклона за с. Цалапица. Отсечката е ремонтирана със средства от бюджета на АПИ и инвестицията е за 25,3 млн. лв.