Започна новата учебна година в Спортното училище в Пазарджик

Снимка: Архив

Новата учебна година в Спортното училище в Пазарджик бе официално открита днес.  Първият звънец за учениците от пети до десети клас събра в двора педагози и родители, които станаха свидетели на церемонията. Тя започна в 9.30 ч. и от съображения за здравна сигурност на присъстващите, те бяха разпределени на изискуемото разстояние съобразно изискванията на здравните власти.

Това е първата учебна година в историята на Пазарджик, която започва при подобни мерки за сигурност. Въпреки спадът в броя на заболелите от новата коронавирусна инфекция, предпазните мерки остават.

Над шестдесет деца са новите попълнения в Спортното училище за тази година, а общият брой на възпитаниците надхвърля триста. 17 вида спорт се изучават от учениците в школото.

Ученици, учители и родители бяха поздравени от директора Георги Георгиев, който не пропусна да припомни за миналата и настоящата спортна слава на Пазарджик. Наа церемонията присъстваха представители на общинска администрация, РУО на МОН, както и спортни деятели от града.