Започна Детският футболен турнир „Peshtera Cup“

На градския стадион започна Детски футболен турнир „Peshtera Cup“, който се провежда под патронажа на кмета на общината Йордан Младенов.
Спортното събитие ще продължи три дни, от 5 до 7 септември включително / събота, неделя и понеделник / от 9:00 до 19:00 часа. Началото на двубоите даде Елена Рядкова- зам.-кмет.
На откриването присъстваха зам.-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов и председателят на Общински съвет- Пещера д-р Николай Пенев, както и инж. Николай Атанасов- зам.-кмет в Общината. Поздравителен адрес до участниците, треньорите, организаторите и гостите изпрати Стефан Мирев- областен управител.
Организатор на проявата е Община Пещера с подкрепата на „Свобода Пещера 2011“. Същинската част на футболното първенство започна при съблюдаване на наложените противоепидемични мерки. За гостите са предвидени лични предпазни средства и дезинфектанти.
Съдийският състав под ръководството на председателя на съдийската колегия Иван Кобаков- секретар на ОС на БФС – Пазарджик ще съблюдава правилата на играта между отборите.
30 футболисти от набор 2008 до 2012 година в региона ще мерят сили на терена за наградата, която ще бъде връчена на 7 септември. Продължителността на мачовете ще бъде 2 х 20+ 2 почивки. Съставът на отборите ще е 8+1. Размерът на вратите ще е 2 х 5 метра. Всички отбори в първенството ще играят с футболни топки предоставени от отбора домакин.
Потърсен за коментар на събитието, Йордан Младенов каза:
“ Провеждането на повече такива турнири в Пещера е приоритет, залегнал в управленската ми програма, който с отговорност ще изпълня и през следващата година ще имаме богат календар на спортни събития в града. Желая на всички висок спортен дух и майсторство, феърплей, удовлетворение и нека футболната магия владее терена. Спортът е здраве, мотивация, самодисциплина, умение да даваме пример и вдъхновение и заслужава подкрепа „.