Започнаха планираните дейности в Центъра за психично здраве „Чавеколюбие“ в Пазарджик

Център „Човеколюбие” проведе активна дейност от началото на месец септември. След самостоятелна работа по изпълнението на летни планове през август, потребителите на социалната услуга се включиха активно в инициативите на Центъра. Събитията се проведоха при спазване мерките срещу КОВИД 19.

Членове на Социалния клуб участваха в планирането на дейностите в организационна сбирка и посетиха гостуваща изложба в Етнографската експозиция на музея на тема „С ухание на казанлъшка роза в Пазарджик”. Рождениците и именниците за месец август получиха подаръци. Участници в програма „Здравословен живот” посетиха партк-остров „Свобода”, където бяха запознати с новите мерки срещу КОВИД 19, проведоха спортни занимания и разгледаха плувен комплекс „Балона”. Клуб „Вкусно” проведе обяд извън Центъра – посещение на пицария. Състоя се занятие на клуба по шах.

През седмицата беше организирана трета група с желаещи за ваксиниране срещу коронавирус в кабинет на МБАЛ – Пазарджик. От началота на септември Център „Човеколюбие” посрещна и стажант от СУ „Св. Климент Охридски”, който участва в програмите на социалната услуга.

С участието в програмите на Центъра потребителите на социалната услуга запазват приятелския си кръг, повишават познанията си, прекарват пълноценно свободното си време и преодоляват заедно негативните последици от пандемията.