Започва ремонтът на улици в село Радилово

Днес стартира изпълнението на строителство по договор „Основен ремонт/рехабилитация на уличната мрежа на територията на Радилово, включващ улиците „Лиляна Димитрова“, „Кольо Фичето“, „Динко Баненкин“ и ул. „Георги Гънин“.
Изпълнението на строителството предвижда следните видове СМР: разваляне на съществуващата разрушена пътна част – бордюри, тротоари, земни маси, фрезоване на асфалтобетонова настилка, направа на нова конструкция на пътя – основа от трошен камък, подравняване и валиране на пътното платно; асфалтови работи – първи и втори битумен разлив, направа на неплътен асфалтобетон – 4 см., направа на плътен асфалтобетон – 4 см., нови бордюри и тротоари, пътна сигнализация, поставяне на стандартни светлоотразителни пътни знаци и полагане на бяла термопластична боя за пътна маркировка.
Същевременно ще се изпълнява и договор за „Инженеринг-изработване на инвестиционен проект, изпълнение на СМР и осъществяване на авторски надзор по време на строителството за основен ремонт на улици в Радилово, включващ ул. „Георги Бенковски“, ул. „Цар Борис I“ , ул. „Паисий Хилендарски“ в участъка от ул. „Христо Ботев“/Петър Велев“ до ул. „Георги Гънин“, ул. „Панорама“ и улица „Стара планина“.
Изпълнението на строителството предвижда следните видове СМР :направа на нова пътна конструкция от трошен камък, подравняване и валиране на пътното платно, оформяне на банкети и полагане на нова асфалтова настилка. Съгласно нормативните изисквания се предвижда изграждане на пътна сигнализация.
Водосвет извърши отец Борис Манов.
Кметът на Община Пещера Йордан Младенов, Председателя на Общински съвет – Пещера д-р Николай Пенев, зам.- кметовете и секретарят на Община Пещера Галина Стоянова бяха на първата копка, заедно с Благой Харизанов-кмет на пещерското село.. Тук дойдоха представители на фирмите изпълнители и проектантски екип.
Йордан Младенов каза : “ Радостен съм, че сме отново заедно за да направим символична копка за ремонта на поредица от улици в Радилово. Държа да кажа, че в Общинския център не е само Пещера. Стремим се да обръщаме внимание и на двете съставни села. Опитваме се да инвестираме все повече средства за да продължават да бъдат още по-привлекателни за живот на нашите съграждани. Радилово е село, което не намалява, а увеличава своите жители. Те заслужават да имат повод за гордост, че живеят тук.“