Започва ловният сезон за пернат дивеч

Открива се сезонът за пернат дивеч

Снимка: nivaBG.com

Днес се открива ловният сезон за пернат дивеч. В тази връзка от районните управления в областта са предвидени марки за недопускане на инциденти с огнестрелно оръжие. Предстоят проверки, в които освен униформени полицаи ще се включат представители на Регионалната дирекция по горите и отговорниците по лова. Екипите ще следят за правилното транспортиране на ловното оръжие, използването му по предназначение, съхранението на боеприпасите.

От полицията апелират към всички ловци да носят със себе си задължителните документи, необходими при проверка от страна на полицейските служители. Припомнят, че ловците имащи разрешение за носене и употреба на оръжие пренасят оръжието без поставени в него боеприпаси, а барута и капсулите разделно едни от други. Оръжието се пренася в затворен транспортен куфар, дългоцевното оръжие може да се пренася и в калъф със заключващо устройство на спусъка.

Абсолютно е забранено използването на огнестрелни оръжия от лица, които са под въздействието на алкохол, наркотични или упойващи вещества !!!

На всички участници в ловните излети полицията  пожелава НАСЛУКА !