Започва второто съвместно обучение по „Моят Виртуален Град“

Темите на обучението са: човешки права и антидискриминация; свобода на словото; иновативни образователни инструменти, които могат да се ползват в средните училища и създаване на мрежа от представители на училища чрез платформа eTwinning

Снимка: Архив

Община Пазарджик ще бъде домакин на второто съвместно обучение на партньорските организации в проекта „Моят Виртуален Град“, което ще се проведе от 16-ти до 20-ти април в малката зала на „Маестро Георги Атанасов”. В обучението ще вземат участие представители на трите пилотни училища, трите публични институции и трите НПО от България, Словения и Северна Македония.

Община Пазарджик участва като представител на местното управление, Професионална гимназия по икономика и мениджмънт е пилотното училище по проекта, а представител на неправителствения сектор е сдружение „Център за устойчивост и икономическо развитие“ от гр. Пазарджик. Първото обучение се проведе в гр. Кочани, Северна Македония преди месец.

Темите на обучението са: човешки права и антидискриминация; свобода на словото; иновативни образователни инструменти, които могат да се ползват в средните училища и създаване на мрежа от представители на училища чрез платформа eTwinning.

Партньорите от публичните организации и НПО ще обсъждат създаването на стратегически документ за сътрудничество между партньорските организации в областта на образованието. Целта на този документ е да постави началото на трайно и устойчиво партньорство между организациите от трите участващи региона в области като наука и образование, опазване на околната среда, климатични промени, иновации.