Заместник областният управител Стефан Димитров се срещна с представители на ръководството на EVN България

Заместник областният управител Стефан Димитров проведе информационна среща със заместник-председателя на Съвета на директорите на EVN България Калина Трифонова и с инж. Здравко Братоев, заместник-председател на Съвета на директорите на Електроразпределение Юг. В разговорите участва и инж. Галя Найденова от отдел „Продажби“ към дружеството.
За 2024 г. инвестиционната и ремонтна програма на дружеството предвижда в област Пазарджик да бъдат инвестирани 11.9 млн. лв. Те ще бъдат вложени в развитие на мрежата и повишаване на сигурността на захранване, в реконструкция на мрежа за ниско и средно напрежение и в трайно намаляване на загубите. Ще бъдат изградени нови 11 трафопоста, 24.6 км електропроводи за средно и 32 км за ниско напрежение.
По думите на Калина Трифонова дигитализираното клиентско обслужване е един от приоритетите, по които работи ръководството на дружеството. Целта е да се избегнат опашките пред клиентските центрове. За улеснение на гражданите от година е създаден дигитален онлайн портал, с идеята там да се предлагат всички услуги.
В разговора бяха обсъдени още либерализацията на пазара за битови клиенти и предстоящото присъединяване на значителни мощности от фотоволтаични централи. Във фокуса на EVN България са още кампаниите EVN код зелено и EVN Електромобилност, както и занимателните обучения за енергия и екология сред ученици, дългогодишната инициатива за опазване на биоразнообразието, стартирала през 2009 г.