Заловени са 4-ма, извършили взломна кражба в Мирянци и откраднали лек автомобил

Снимка: "ПИК"

Група от четирима, извършили взломна домова кражба и противозаконно отнемане на МПС е установена и задържана в резултат на усърдната работа на служители от сектор ”Криминална полиция”при РУ-Пазарджик, съобщиха от ОД на МВР. В управлението се получили сигнали за разбита входна врата на къща в пазарджишкото село Мирянци и противозаконно отнет автомобил от улица в същото населено място. Незабавно екип от опитни служители започнали да изясняват случилото се.

В хода на работата те установили, че от къщата на 57-годишна жена са откраднати златни накити – пръстени, обеци, колие и гривни. Липсвали още сумата от 5000 евро и телевизор . Междувременно апаши задигнали и паркиран на улица в селото лек автомобил ”Пежо”, ползван от 22-годишна жителка на пазарджишкото село Драгор. Не след дълго колата била открита изоставена пред пункт за изкупуване на метални отпадъци в съседното село Говедаре.

След извършените оперативно – издирвателни и процесуални действия органите на реда стигнали до самоличността на извършителите. Оказало се, че това са 20-годишен от Перник, 26-годишен от Брегово и двама на 16 и 17 години от село Синитово и гр.Съединение. Работата и по двата случая продължава под надзора на прокуратурата.