Заловени са двама крадци от служители на полицейските управления в Пещера и Септември

Архив

Двама крадци са заловени от служители на полицейските управления в Пещера и Септември. В началото на седмицата в РУ-Пещера била депозирана жалба от 55-годишна жителка на родопския град .Тя съобщила, че от жилището и е извършена кражба на смартфон „Самсунг“.

Служители от група „Криминална полиция“ предприели необходимото и не след дълго станал ясен авторът на посегателството. Б.М.- 31г. е задържан в ареста, а у него била открита откраднатата вещ. Още по-интересен е случая в Септември. Вчера преди обед на телефона за спешни повиквания-112 се получил сигнал от 40-годишна жителка на гр.Ветрен. Непознат я срещнал и поискал да ползва мобилния и телефон, за да се обади на негова приятелка. Доверчивата жена му дала апарата, а мъжът го взел уж да позвъни, но изчезнал внезапно.

В резултат на проведените издирвателни действия в район на местната гара криминалистите от РУ-Септември засекли и задържали Д.П.- 26г. от Велинград. Телефонът е открит у него и иззет. Спрямо велинградчанина е образувано бързо производство.