Задържаха дилър, който снабдявал Велинград и Ракитово

При акцията са иззети общо около 45 грама марихуана и близо 3 грама метамфетамин

Снимка: Откритата дрога

Дилър на наркотици е задържан от служители на РУ-Велинград. Реализацията е проведена в петък вечерта от служители на „Криминална полиция” при управлението в курортния град.

От известно време в полезрението им попаднал 24-годишният велинградчанин И.А. При направената проверка в жилището му са открити 30 пликчета – тип „спейс бек”, съдържащи суха зелена листна маса, която при направения полеви наркотест реагирала на марихуана. Освен това в жилището имало още един плик с канабис и 4 пакетчета с бяло прахообразно вещество, което се оказало метамфетамин. Криминалистите намерили още електронна везна, сумата от около 270 лева и прибори са разфасоване на наркотици.

При акцията са иззети общо около 45 грама марихуана и близо 3 грама метамфетамин. В хода на разследването е установено, че дилърът е разпространявал дрога на територията на общините Велинград и Ракитово. И.А. е задържан за срок от 24 часа, а с постановление на прокурор от Окръжната прокуратура в Пазарджик срокът на арест е удължен със 72 часа. Работата по случая продължава, образувано е дознание.