Задържаха двама братя от Септември, плащали в магазини с фалшиви банкноти от 50 лева

Снимка: Економик.бг

Двама братя, използвали в търговски обекти фалшиви банкноти са установени и задържани от септемврийски криминалисти, съобщиха от ОД на МВР. Сигнал за прокараните в обръщение неистински банкноти органите на реда получили в петък от управителите на търговски обекти в Септември.

На място незабавно били изпратени екипи на група „Криминална полиция“, разследващ полицай и експерт, които провели разговор в търговците и иззели две неистински банкноти всяка с номинал от 50 лева от два магазина в града. В резултат на проведеното разследване скоро била установена самоличността на мъжете пуснали в обръщение парите.

Оказали се братя на 33 и 25 години, и двамата от Септември. Те са стари познайници на органите на реда, имат множество криминални регистрации. При задържането у по-младия били открити 6 фалшиви банкноти с номинал от 50 лева, една от 100 евро и две по 20 евро. Двамата са задържани в ареста на РУ-Септември за срок от 24 часа. Изясняват се и други места, където са правили опити да прокарат в обръщение неистинските парични знаци, както и техния произход. Спрямо братята се водят досъдебни производства.