Задържан е мъж, извършил два палежа за една нощ във Виноградец

Снимка: "ПИК"

Мъж, извършил два палежа за една нощ, е установен и задържан от криминалисти от ОДМВР-Пазарджик и РУ-Септември. Около 01.20ч. в четвъртък бил получен сигнал за запален паркиран лек автомобил „Лексус“ и опит за палеж на едноетажна постройка. Возилото и постройката се намирали в септемврийското село Виноградец. Незабавно към мястото била насочена дежурната смяна огнеборци от противопожарния участък в Септември и служители на местното полицейско управление.

Извършен е щателен оглед от дежурна група под ръководството на разследващ полицай. В хода на работата се установило, че и в двата случая се касае са умишлени палежи. Към колегите си от местното полицейско управление се присъединили и служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР-Пазарджик.

В резултат на съвместната си дейност не след те установили, че авторът на посегателствата е 32-годишен жител на същото село. По данни на органите на реда той бил с психични проблеми. У него са открити и иззети предмети и вещи имащи отношение към извършените престъпления. Мъжът е задържан за срок от 24 часа в РУ-Септември, работата по случаите продължава.