Задържани са 8 души при специализирана полицейска операция в областта

През изминалото денонощие на територията на област Пазарджик се проведе масирана специализирана полицейска операция, съобщиха от ОД на МВР. Тя е с широк обхват от задачи и е свързана с противодействието на престъпността, опазването на обществения ред и пътната безопасност в обслужваната от дирекцията територия.

В нея взеха участие служители от всички полицейски структури на областната дирекция на МВР в Пазарджик, полицейските управления в Пазарджик, Велинград, Панагюрище, Пещера и Септември, екипи от Зоналното жандармерийско управление в София и Пловдив. В хода на акцията са проверени 1092 човека, 939 моторни превозни средства, 17 пункта за изкупуване на метални отпадъци, 16 автоморги и сервизи, 22 заложни къщи и 86 търговски обекти/ павилиони, магазини, кафенета, питейни и увеселителни заведения/.

Регистрирани са 18 престъпления, образувани са 8 досъдебни производства, като в тази връзка са задържани за срок от 24 часа в арестните помещения са 8 лица. Съставени са 79 акта за констатирани нарушения на Закона за движение по пътищата и Закона за българските лични документи, както и 13 констативни протокола или актове от представители на други държавни контролни органи.