Задържани са двама мъже за производство и разпространение на наркотици в областта

Снимка: БНТ
Двама мъже са привлечени като обвиняеми и задържани при Специализирана полицейска операция по противодействие на производството и разпространението на наркотици, проведена на територията на ОДМВР-ПАзарджик под надзора на Окръжната прокуратура – Пазарджик.
Екипи от сектор «Противодействие на криминалната престъпност» при ОДМВР-Пазарджик установиха нива засадена с марихуана, намираща се в местността «Чукурловица», в землището на панагюрското село Поибрене. Мястото е било избрано неслучайно, тъй като се намира в труднодостъпна местност и стигането до него е изключително трудно. Установено е, че в нивата са отглеждани 547 растения канабис.
В близост се е извършвало и самото сушене на вече готовите растения. Иззети са 67.25 килограма листа и съцветия в момент на сушене и близо 88 килограма чиста зелена листна маса. Задържани са М.И.- 30 г. и А.Т.-51г., и двамата от Петрич. Те са установени, като стопани на нарконивата, занимавали се с отглеждането и последващата оработка на дрогата. Вчера мъжете са привлечени , като обвиняеми за незаконно засяване и отглеждане на растения от рода на конопа. С постановление на наблюдващ прокурор срокът на задържането им е удължен със 72 часа.
По същото време колегите им от сектор «Криминална полиция» при РУ-Пазарджик извършили претърсване на два имота, намиращи се в пазарджишкото село Овчеполци. Първият бил обитаван и стопанисван от 26-годишния Н.К. Вътре криминалистите установили обособена оранжерия за отглеждане на марихуана с 19 растения. Намерена е и изсушена листна маса. Във втория имот, който бил необитаем органите на реда също открили засадени 36 растения. Така от двете местна били иззети общо близо 67 килограма зелена листна маса и 2.4 килограма изсушена марихуана. За срок от 24 часа са задържани Н.К. и 36-годишен мъж от Панагюрище, като заподорзян за стопанисването на втория имот.
Продължават процесуалните и оперативните действия по документиране на престъпната дейност и по трите случая под наблюдението на прокуратурата в Пазарджик.