Загиналата при свлачище в Италия българка е от Пазарджик

Седем са потвърдените жертви на свлачището в Казамичола Терме на остров Иския в Италия, предадоха АНСА и РАИнюз, като се позоваха на местните власти.

Всички жертви са идентифицирани. Сред загиналите са семейство с бебе на по-малко от месец, както и две деца на 11 и на 6 години. Техните родители се издирват заедно с третото дете в семейството. Двете медии съобщават, че е намерено и тялото на 58-годишна жена с българска националност. По-рано италиански медии съобщаваха, че българката се издирва и че е на 54 години.

Общо в неизвестност остават 5 души.

Според последни данни ранените са трима, от които един в сериозно състояние. 230 души са били принудените да напуснат жилищата си и са настанени временно в хотели.

58-годишната Николинка Балтова от Пазарджик е отишла на острова, за да подаде документите си за пенсиониране, предаде bTV

От години българката е работила в сферата на туризма и хотелиерството на италианския остров. Там среща и партньора си в живота – италиански ресторантьор, с когото преди време преместват, за да живеят в Германия.

По разкази от хората от Иския Нина се връща няколко пъти през последните месеци, за да представи всички необходими документи, за да се пенсионира в Италия. А когато се е разиграла трагедията, е пристигнала, за да вземе вече готовите удостоверения.

Източник: Пловдив 24