Жителите на Пазарджик и областта са за присъствено начало на новата учебна година, според анкета на PA1.bg

Жителите на Пазарджик и областта са категорично новата учебна година да започне присъствено за учениците. Това показа анкета на Pa1.bg в социалните мрежи. В допитването се включиха няколко хиляди души като според над 90% от тях, децата трябва да се върнат в училищата, въпреки удължаването на епидемичната обстановка до края на месец септември.

Участниците в анкетата коментират, че непосредствената връзка между дете и учител не може да се замени от тази през компютъра. Много от майките застават зад тезата, че вируси е имало, има и ще има и в бъдеще, но децата ни трябва да бъдат образовани.

Според част от родителите изолацията се отразява зле на детската психика, а други допълват, че освен социализация, на малките е нужна и подкрепата на учителите, които ги мотивират да се учат по-добре и да се стараят повече. Жители на Пазарджик отбелязват, че дори през лятото голяма част от децата са записани в занимални и летни училища.

Според тях няма пречка през есента те да продължат обучението си като посещават и реални, а не виртуални училища. Изводът, който правим от проведената анкета е, че българинът е запазил уважението си към учителите и желанието децата ни да имат добро образование. Хората са готови да изпратят децата в училище при спазването на всички противоепидемични мерки.