„Животът е прекрасен“ стартира тази сряда с посещение на най-големия рибен пазар

Лео Бианки стартира предаването си тази сряда

Снимка: Момент от предаването

Тази сряда в първото издание на поредицата „Животът е прекрасен с Лео Бианки“ в „Преди обед“ корифеят на италианската кухня в България ще се завърне към детските спомени в родната Катания. Мястото, където е ял най-вкусната храна, открил е призванието си и е разбрал, че споделените вкусове с най-близките са истинското удоволствие от живота, ще го пренесе 35 години назад във времето, за да разкаже на зрителите на bTV за голямата си фамилия.

Една порция пресни бодливи круши ще припомни на Лео майчин съвет от Месина, а най-големият пазар в Италия ще заведе зрителите на „Преди обед“ по bTV сред шума и разнообразието на най-прясната риба в страната. Лео ще сподели, че като малък се е притеснявал от тълпите и живите морски дарове, но сега оценява мястото като велико за всеки готвач.

Ресторантьорът ще запознае зрителите със своя приятел Марко, който посещава своя доверен търговец всяка сутрин, за да вземе най-пресните продукти. Двамата ще отидат до неговата „рибна лаборатория“, където предлага гурме street food по традиционен начин, но с младежки маниер. Сред най-предпочитаните му деликатеси се нареждат рибните кюфтенца, червеният кефал с риба тон, мини октоподите, овкусени със сол, зехтин и лимон, карточо от пресни дарове, както и пържени сардини с панировка от кедрови ядки, яйца, галета и кашкавал. Марко ще разкаже, че вкусовете, които набират все по-голяма популярност за бърза консумация, в миналото са били част от менюто на благородниците. А за да бъде удоволствието пълно, италианецът ще го гарнира с катанско просеко, което ще подчертае крехкостта и аромата на море.

Колко голямо е италианското семейство на Лео, как се консумират безопасно бодливите круши, какви са съветите на местните за избор на продукти и каква е тайната на сицилианския октопод? Защо е важно да докосваш рибата колкото е възможно по-малко и колко прекрасен може да бъде животът в историческия център, защитен от ЮНЕСКО като част от световното културно наследство – тази сряда в „Преди обед“ по bTV.