Женският отбор на Бадминтон-скуош клуб-Пазарджик спечели държавната шампионска титла

На 29-30.04.2023 в зала “Европа” в София се проведе Държавно отборно първенство “А” група-финали за мъже и жени. Участие взеха 12-те най-добри клуба както при мъжете, така и при жените.

При жените Бадминтон-скуош клуб Пазарджик сме Държавни шампиони и върнахме купата в Пазарджик ,след изключителни игри и след като миналата година загубихме финала от “Левски” София.

В предварителната група разгромихме отборите на Техническия Университет -София и Стара Загора с по 5:0 победи,като по този начин се класирахме за финалната четворка.

Там в изключително драматичен първи мач победихме “Виктори”-София с 3:2 срещи,като решаващи бяха победите на единично на Стефани Стоева срещу французойката от индонезийски произход и 50-та в Световната ранглиста Роси Панкараси и на Габриела Стоева срещу датчанката Бенедикте Силасен.
Във вторият мач победихме “Атлет” – Първомай с 5:0 срещи и в третата решителна среща победихме “Левски” -София с 4:1 срещи.

Така върнахме шампионската титла и купата в Пазарджик .
Трябва да отбележим,че това беше най-тежкото и оспорвано първенство през последните 15 години,като всички отбори без нашия ,бяха привлекли в отборите си по трима и повече чуждестранни състезатели от челната 100-ца на света и въпреки това и само с български състезателки успяхме да завоюваме шампионската титла. Изключителен шампионат за Стефани и Габриела Стоеви.


Отборът бе в състав: Стефани Стоева,Габриела Стоева, Гергана Павлова, Рая Пашова, Добринка Смилянова и Бистра Манева.
При мъжете се класирахме на 10-то място, като можеше да влезем в шестицата,но загубихме решителния мач с “Академик” -София с 3:2 срещи.
Отборът на мъжете бе в състав: Стефан Гърев,Илиян Янков, Илиян Стоилов, Кристиян Китанов ,Адриан Симеонов и Виктор Минеков.