Екатерина Захариева от Велинград: Развитието на инфраструктурата в регионите остава наш основен приоритет

Кандидатите за народни представители от коалиция ГЕРБ-СДС, заедно с кмета на община Велинград д-р Костадин Коев, кметове на кметства, членове и симпатизанти на ГЕРБ, се включиха в традиционното честване на празника на културата и празник на Велинград. Водачът на листата на коалиция ГЕРБ-СДС Екатерина Захариева поздрави всички велинградчани.

Като приоритет г-жа Захариева отбеляза развитието на инфраструктурата. “През изминалия мандат направихме приоритет и пътищата от 2-ри, 3-ти и 4-ти клас. Когато слезеш от магистралата, трябва да продължиш да шофираш по сигурни и качествени пътища.”, коментира Екатерина Захариева.

Освен пътищата не остава незабелязана и изцяло обновената материална база на училища и детски градини от региона. Подобряването на училищната среда и модернизираната материална база несъмнено допринасят за пълноценния учебен процес. Припомняме, че един от добрите примери бе изграждането на изцяло новото училище в село Биркова (община Велинград).

Училище „ Д-р Петър Берон“ е основано през 1924 година, но доскоро се намираше в преместваема барака. По-рано през тази година, благодарение на отпуснатите от правителството средства, възлизащи на 1,7 милиона лева, цялостното изграждане на училището бе завършено. Днес в него се обучават повече от 250 ученици от общо 9 населени места в района.

През изминалия мандат правителството с премиер Бойко Борисов обърна внимание на малките населени места, както не беше обръщано никога до сега. Припомняме също, че по време на изминалия мандат, бяха изградени пътищата от село Грашево (община Велинград) до разклона за Велинград и Сърница. Ремонтиран беше и участъка до Мечо корито, също част от община Велинград.

На днешните срещи с граждани във велинградско, освен водачът на листата Екатерина Захариева, присъстваха още кандидатите за народни представители: Димитър Гечев, инж. Валери Вълков и д-р Илиян Траянов.

Областната структура на ГЕРБ Пазарджик, както и всички кандидати за народни представители от коалиция ГЕРБ-СДС от 13 МИР Пазарджик, честитят празника на всички велинградчани и им желаят здраве и просперитет!